Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Pannon felszabadítaná a frekvenciát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A 900 megahertzes frekvenciát szeretné technológiailag szabaddá tenni a Pannon. A cég műszaki vezérigazgatója szerint erre azért lenne szükség, hogy az úgynevezett harmadik generációs adatátviteli lehetőségek segítségével az eddiginél gyorsabb sebességet biztosíthassanak az internetezőknek, a nehezebben elérhető területeken is.

Huszlicska József, a Pannon műszaki vezérigazgató-helyettese az InfoRádióban elmondta: céljuk, hogy a 900 megahertzes frekvencián az eddigiekkel ellentétben ne csak a GSM technológiával továbbíthassák az adatokat, azaz, szabadítsák fel a frekvenciát a hatóságok.

Mint mondta, tudomásuk szerint az Európai Unió célja is ez, de a Pannon azt szeretné, ha Magyarországon még a közösségi szabályozás megszületése előtt felszabadítanák a frekvenciát.

Nyitott kapukat dönget a Pannon

Nyitott kapukat dönget a Pannon a kezdeményezésével - mondta a Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivője. Márton György hozzátette: az uniós törekvés szerint nemcsak a 900, hanem az 1.800 megahertzet is felszabadítanák.

Mint mondta, a szabályozásra 1987-ben azért volt szükség, hogy létrejöjjön Európában egy egységes adatátviteli szolgáltatás, mára azonban a GSM-technológia idejétmúlttá vált.

Hozzátette: az unió tavaly nyár óta dolgozik az irányelv hatályon kívül helyezésén.

Hanganyag: Panulin Ildikó