Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hintába ült kedden a forint

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ritkán tapasztalható szélsőséges ingadozások jellemezték a budapesti bankközi devizapiacot a nap folyamán. Az euró délelőtt volt 261 forint 50 fillér is, végül délután 257 forint 35 filléres eurón zárult a keddi kereskedés. Hatalmas ívet írtak le az állampapírpiaci hozamok is. A kereskedők megítélése szerint a befektetők igyekezték nem túlreagálni a történteket.

Kedd reggel folytatódott a forint gyengülése, az eurót fél tíz körül 261 forint 50 filléren jegyezték a hétfő délutáni 259 forint után. Ezt követően az euró árfolyama korrigált 260 forint alá.

Ekkor jelentette be az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed 75 bázispontos kamatcsökkentését, amire az árfolyam csaknem 258 forintig jutott, de a hatás csak ideiglenes volt, alig negyed óra elteltével ismét gyengülni kezdett.

Délután három óra után ismét 259 forint 50 fillér körül volt az euró árfolyama. A New York-i tőzsdék nyitását követően az irányzat ismét a forintnak kedvezett, így délután fél ötkor már 257 forint 35 filléres euróról számoltak be a kereskedők.

Hatalmas ívet írtak le az állampapírpiaci hozamok is: kedd reggel mintegy 8-9 bázisponttal jártak magasabban, mint hétfőn délután, innen fokozatosan küzdötték vissza magukat visszafogott, óvatos forgalom mellett.

A kereskedők megítélése szerint a befektetők igyekezték nem túlreagálni a történteket, miközben feszülten figyelték a nemzetközi piacok alakulását.