Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hiba a Visa elszámolásokban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyarországi hitelintézetek által kibocsátott Visa kártyákkal hétfőn végrehajtott egyes készpénzfelvétek esetében a kártyatársaság szerdán olyan elszámolást küldött a bankoknak, amely a felvett összeg többszörösét tartalmazhatja - derül ki az OTP Bank csütörtöki közleményéből.

A bank közleményében a nemzetközi kártyatársaság nevében az érintett Visa-kártyabirtokosok elnézését kéri.

Leírásuk szerint "a Visa Europe Services Inc. a 2008. január 14-én, hétfőn az idegen ATM-eken a magyarországi hitelintézetek által kibocsátott Visa-logós bankkártyákkal végrehajtott készpénzfelvételi tranzakciókról 2008. január 16-án, szerdán rossz elszámolási állományt küldött, amely a valós tranzakciós összeg és díj helyett azok többszörösét tartalmazta".

Az OTP a saját eszközeivel kezdte meg csütörtökön a hibás tranzakciós és díjtételek jóváírását, miután "a Visa Europe Services Inc. ígéretével szemben a javított, azaz a valós számokat tartalmazó elszámolási adatbázis ez ideig nem érkezett meg".

A Visa londoni központjában ugyanakkor az MTI-vel csütörtök este azt közölték: az "ügyet gyorsan rendbe hozták", és a cég együttműködik az érintett bankokkal a tranzakciós hibák korrekciója végett.

A londoni Visa-közlemény úgy fogalmaz, hogy a cég kedden, január 15-én észlelt "rövid ideig tartó" problémákat "kis számú európai piacon, korlátozott számú tranzakció esetében".

A Visa szerint ezekben az esetekben a rendszer "megkétszerezhette" a tranzakciókat.

A Visa londoni központja mindazonáltal sajnálkozását fejezte ki "az okozott kényelmetlenség" miatt, és azt tanácsolta "bármely olyan kártyatulajdonosnak, akinek aggályai merülnek fel", hogy lépjen érintkezésbe a kártyakibocsátó bankkal.