eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Hiba a Visa elszámolásokban

A magyarországi hitelintézetek által kibocsátott Visa kártyákkal hétfőn végrehajtott egyes készpénzfelvétek esetében a kártyatársaság szerdán olyan elszámolást küldött a bankoknak, amely a felvett összeg többszörösét tartalmazhatja - derül ki az OTP Bank csütörtöki közleményéből.

A bank közleményében a nemzetközi kártyatársaság nevében az érintett Visa-kártyabirtokosok elnézését kéri.

Leírásuk szerint "a Visa Europe Services Inc. a 2008. január 14-én, hétfőn az idegen ATM-eken a magyarországi hitelintézetek által kibocsátott Visa-logós bankkártyákkal végrehajtott készpénzfelvételi tranzakciókról 2008. január 16-án, szerdán rossz elszámolási állományt küldött, amely a valós tranzakciós összeg és díj helyett azok többszörösét tartalmazta".

Az OTP a saját eszközeivel kezdte meg csütörtökön a hibás tranzakciós és díjtételek jóváírását, miután "a Visa Europe Services Inc. ígéretével szemben a javított, azaz a valós számokat tartalmazó elszámolási adatbázis ez ideig nem érkezett meg".

A Visa londoni központjában ugyanakkor az MTI-vel csütörtök este azt közölték: az "ügyet gyorsan rendbe hozták", és a cég együttműködik az érintett bankokkal a tranzakciós hibák korrekciója végett.

A londoni Visa-közlemény úgy fogalmaz, hogy a cég kedden, január 15-én észlelt "rövid ideig tartó" problémákat "kis számú európai piacon, korlátozott számú tranzakció esetében".

A Visa szerint ezekben az esetekben a rendszer "megkétszerezhette" a tranzakciókat.

A Visa londoni központja mindazonáltal sajnálkozását fejezte ki "az okozott kényelmetlenség" miatt, és azt tanácsolta "bármely olyan kártyatulajdonosnak, akinek aggályai merülnek fel", hogy lépjen érintkezésbe a kártyakibocsátó bankkal.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×