eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Robbanás a magyar internetpiacon

Szeptember végén 40 százalékkal több internet-előfizetés volt Magyarországon, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az internet-szolgáltatásokból származó nettó árbevétel 31 százalékkal emelkedett az előző évihez képest.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint szeptember végén 40 százalékkal több volt az internet-előfizetés Magyarországon, mint egy évvel korábban.

A tájékoztatás szerint a vezeték nélküli internet bővülése még nagyobb mértékű; az előfizetések száma egy év alatt csaknem a háromnegyedével növekedett.

A piacon 2007 harmadik negyedévének végén 336 szolgáltató volt, ez 108-cal több, mint egy évvel korábban.

Az internet-szolgáltatásokból származó nettó árbevétel meghaladta a 28,4 milliárd forintot, 31 százalékkal emelkedett az előző évihez képest.

A piac erősen koncentrált, 25 cég mondhatja magáénak az előfizetések 90 százalékát. A harmadik negyedév végére az internet-előfizetések száma 6,5 százalékkal emelkedett 3 hónap alatt. Szeptember végén 40 százalékkal több előfizetés volt a 2006. azonos időszakihoz képest.

A szélessávú interneten belül éves viszonylatban a kábelhálózatos előfizetések gyarapodtak gyorsabban, mintegy 47 százalékkal; az xDSL-é ennél kevesebbel, 34 százalékkal.

A vezeték nélküli internet még nagyobb léptékben terjed, egy év alatt majdnem a háromnegyedével növekedett, részaránya már átlépte a 22 százalékot.

A szélessávú (kábel- és xDSL-) internet-előfizetések száma egy év alatt 39 százalékkal nőtt, és már 18-szor akkora, mint a kapcsoltvonali és az ISDN-előfizetéseké összesen.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×