Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Richter kapta az első alkalommal odaítélt Sina Simon érmet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyarországi Görögök Kutatóintézetének Sina Simon érmét vehette át a Magyar Tudományos Akadémia székházában a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. Bogsch Erik szerint a díj annak szól, hogy a cég az oktatást és a tudományt támogatja.

Nagy megtiszteltetés, hogy az elő alkalommal odaítélt, a Magyarországi Görögök Kutatóintézetének Sina Simon érmét a Richter Gedeon Nyrt. kapta meg - mondta a cég vezérigazgatója az InfoRádiónak.

Bogsch Erik kiemelte: ez a díj annak szól, hogy a Richter Gedeon Nyrt. igyekszik mindent megtenni azért, hogy a közösséget, az oktatást, a tudományt, az egyetemeket és akadémiai kutatóintézeteket támogassa. Hiszünk abban, hogy csak velük együtt lehet sikeres a Richter Gedeon Nyrt. - tette hozzá.

A vezérigazgató hangsúlyozta: a díj annak az elismerése, hogy a Richter Gedeon Nyrt.-nek van a legerősebb kutatóbázisa Magyarországon, és a cég költi a legtöbbet kutatás-fejlesztésre a régióban. Ezt nem tudnánk eredményesen tenni, ha nem lenne meg a kutatási háttér - közölte Bogsch Erik.

Sina Simon egy görög bankár volt, aki nagy összeggel támogatta a Nemzeti Múzeumot, a Nemzeti Színházat, a Vakok Intézetét, a Magyar Tudományos Akadémia megépítését és a tudományt. Ezt a hagyományt igyekezett feleleveníteni Magyarországi Görögök Kutatóintézete, és létrehoztak egy kuratóriumot, amelynek tagjai között megtalálható az MTA főtitkára és több jelentős egyetem rektora.

Fokasz Nikosz, a Magyarországi Görögök Kutatóintézetének igazgatója közölte: az emlékérmet azért alapították, hogy a tudomány képviselői jutalmazzák a mai mecénásokat.

Hanganyag: Kaputa Júlia és Sárközi Lóránt