eur:
392.87
usd:
367.77
bux:
66115.29
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kétmilliárd forint csokoládéra

Karácsony és Mikulás előtt összesen több mint 2 milliárd forintot költenek az emberek édességre. A decemberi nyalánkságok ára szerencsére nem emelkedik.

A karácsonyi szezonális édességek kiskereskedelmi forgalma várhatóan idén is meghaladja a 2 milliárd forintot - a többi mellett ezt állapította meg a Nielsen piackutató vállalat felmérése.

Legnépszerűbbek a mikulásfigurák, amelyekre az eladások több mint fele jut mennyiségben is, értékben is.

Németh Krisztiánt, a Nielsen piackutató társaság csoportvezetője elmondta: egyre többen vásárolnak összeállított mikuláscsomagot is, sőt, feltörőben van az édességet rejtő adventi naptár.

Bár a kereskedelem más területin a megszorítások miatt visszaesésre lehet számítani, a csokipiacra ez nem jellemző.

Ez annak is köszönhető, hogy a mikulásédességek ára nem nagyon emelkedik, sőt, van olyan termék, amelyet idén olcsóbban lehet beszerezni, mint korábban.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 07:57
×
×
×
×