Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A legtöbben Budán szeretnének lakást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ingatlankeresési szempontból is Budapest-központú az ország, de nincsenek kiterjedt fehér foltok - derül ki az ingatlan.net felmérésből. Déry Attila elemző szerint a lakásvásárlók reálisan mérik fel a lehetőségeiket.

Déry Attila ingatlanpiaci elemző szerint meglepő ugyan, de csak nagyon-nagyon kevés olyan magyarországi település van, amelyre egyáltalán nem kerestek rá az internetes oldalon, vagyis nincsenek fehér foltok.

A szakember úgy véli, a keresésekben is tükröződik az ország főváros-központúsága, Budapest mellett még annak agglomerációja, a megyei jogú városok, valamint a Balaton déli partja számít népszerűnek.

A fővároson belül a legtöbben a XI. kerületre keresnek rá, ezt követi a III. kerület, valamint a II. és XII. kerület is kiemelkedik, vagyis a budai oldal jóval keresettebb.

Az elemző kitért arra is, hogy az 50 és 60 négyzetméter közé eső ingatlanok a legkeresettebbek Budapesten, ami megfelel a fővárosi lakásállomány szerkezetének.

Emellett még népszerű a 40-50 és a 60-70 négyzetméteres kategória is, szemben a 100-120 négyzetmétert meghaladó ingatlanokkal, amelyek csekély érdeklődést váltanak ki.

Déry Attila kifejtette: a keresésnél beütött árak nagyjából összhangban vannak az alapterületekkel, a 10-12 millió forint közötti ingatlanok a legkeresettebbek, ez tágabb értelemben elmondható a 8-16 millió forint közötti sávra is; 40 millió forint fölé viszont jóval kevesebben kalandoznak.

Hanganyag: Panulin Ildikó