eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Már Gyurcsányig ér a Hankook-ügy

A szociális és munkaügyi miniszter saját hatáskörben felfüggesztette a Hankook gumigyár számára 143 millió forint képzési támogatás folyósítását a munkaügyi előírások megsértése miatt. A Hankook Tire menedzsmentje szerint a határozat több megállapodással is ellentétes. A Hankook Tire Magyarország Kft. az ügyben tárgyalást kezdeményezett a gazdasági - és közlekedési, valamint a szociális és munkaügyi miniszterrel és tájékoztatta a kormányfőt is.

A munkaügyi előírások megsértése miatt a szociális és munkaügyi miniszter saját hatáskörben felfüggesztette a Hankook gumigyár számára 143 millió forint képzési támogatás folyósítását.

Schrancz Edit, a tárca szóvivője a döntés kapcsán emlékeztetett arra, hogy az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség nemrégiben munkaügyi szabálytalanságok miatt bírságot szabott ki a cégre.

A Hankooknak lehetősége van a Munkaerőpiaci Alapból munkahelyteremtésre, képzésre támogatást igényelni. E támogatás folyósítását függesztette fel a munkaügyi miniszter addig, amíg a törvényes viszonyok helyre nem állnak - mondta a szóvivő.

A Hankook tárgyalna és értesített a kormányfőt is

A Hankook Tire Magyarország Kft. humánerőforrás igazgatója a döntés kapcsán elmondta: tárgyalásokat kezdeményeztek és tájékoztatták Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt is.

Bányai Tibor tájékoztatása szerint Lamperth Mónika október 16-án értesítette a dunaújvárosi vállalkozás menedzsmentjét arról, hogy nem ad helyt a cég támogatási kérelmének.

A humánerőforrás igazgató hangsúlyozta: a Hankook a támogatás benyújtásának idején - 2006 elején - eleget tett a támogatáshoz kötött jogi kritériumoknak és az azt megelőző két évben munkajogi kapcsolatai is rendezettek voltak, szerintük a miniszter a döntésnél az egyéb körülményeket is figyelembe vette.

Bányai Tibor hozzátette: a dél-koreai vállalkozás mindent megtett azért, hogy megfelelő képzésben részesítse, s általa növelje a magyar munkaerő versenyképességét.

Az OMMF által feltárt hiányosságok nagy részét a cég már a vizsgálat idején megszüntette, s komoly erőfeszítéseket tett a jogszabályokban előírt rendezett munkajogi kapcsolatok kialakítására - mondta.

A Hankook Tire Magyarország Kft. az ügyben tárgyalást kezdeményezett a gazdasági - és közlekedési, valamint a szociális és munkaügyi miniszterrel és tájékoztatta a kormányfőt is. A menedzsment bízik abban, hogy felülbírálják ezt a döntést - mondta az igazgató.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×