eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az újabb válságot akarja megelőzni az unió

Az Európai Unió belső piaci biztosa szeretné elérni, hogy már 2008-tól egységessé váljanak az unió országaiban a jelzálogpiacon a hitelkihelyezések feltételei, megelőzendő egy újabb globális pénzpiaci válságot.

Stricca Lilla, a Mazars Metrum pénzügyi tanácsadó cég üzlettársa szerint a jogharmonizáció és a jelzálogpiaci válság érintheti az ingatlanpiacot: egyrészt az ügyletek száma csökkenhet, másrészt a kockázatkedvelő magántőke-társaságok és alapok, illetve a tapasztalt pénzügyi és adótanácsadók szerepe erősödni fog.

Mint mondta, a szabályozás szerint egységessé válna a jelzáloghitelek kihelyezése, a kamatokat egy intervallumon belül lehetne megadni, és a járulékos költségeket is pontosítaná a szabályozás.

A javaslat várhatóan januárra készül el - közölte Stricca Lilla. Mindez a nagy banki hitelekkel dolgozó iparágakra lehet hatással, például az építőiparra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×