eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Amerikába készül az Airbus?

Az Airbus vállalkozás hosszabb távú túlélését veszélyezteti a dollárhoz viszonyítva túl erős, másfél dollárt érő euró, s ha ez így marad, akkor elképzelhető, hogy az Airbus gyártását részben olyan régióba helyezik át, ahol a dollár a fizetőeszköz.

Erről Louis Gallois, az Airbus vállalkozás anyavállalatának, a több nemzetiségű EADS cégnek az első számú vezetője beszélt a Welt am Sonntag című német lapnak a hét végén.

A problémát abban látja, hogy elsősorban olyan helyeken gyártanak, ahol az euró a fizetőeszköz, miközben jelentős részt olyan országoknak adnak el, amelyek dollárral fizetnek. Ha ez így marad, akkor fejlesztési terveinket vissza kell nyesni és termelésünket részben át kell helyezni - mondta Gallois.

Thomas Enders, az Airbus vállalkozás vezetője a múlt héten már azt nyilatkozta, hogy átlépte az elviselhetőség határát az eurónak a dollárban kifejezett árfolyama, újabb megtakarítási intézkedések látszanak szükségesnek. A német Focus című lap úgy tudja, hogy a németországi Airbus-alkalmazottak heti munkaidejét 35-ről 40 órára akarják emelni, de a bérüket nem emelnék.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×