eur:
394.72
usd:
370.66
bux:
65398.23
2024. április 19. péntek Emma

Egyre népszerűbb a mobilinternet

Gyorsan nő a mobilinternet használata az előfizetők körében - hangzott el a GSM Europe és a Pannon közös tájékoztatóján. A Pannon vezérigazgató-helyettese azt mondta: pár hónap alatt az internet-előfizetők 2 százaléka már a mobilinternetet választotta.

A legtöbben információszerzésre, szórakozásra, kapcsolattartásra valamint tartalomletöltésre használják az internetet. Egy felmérés szerint a magyar háztartások 41 százalékának van otthon számítógépe és közülük sem mindegyik csatlakozik az internethez.

A háztartások mindössze egyharmada él a világháló adta lehetőségekkel. A legtöbben adsl vagy kábel csatlakozáson keresztül érik el a netet, ez a felhasználók több mint 80 százalékát jelenti.

A Pannon vezérigazgató-helyettese azt mondta: a mobilinternet alig több mint féléve elérhető szolgáltatás, mégis már a felhasználók 2 százaléka él ezzel a lehetőséggel. Drozdy Győző szerint van ebben üzlet.

"Azt várjuk a mobilinternettől, hogy ugyanúgy, ahogyan a hang- és beszédátvitel esetén, a mobil itt is kiszorítja a vezetékes szolgáltatásokat. Meggyőződésünk, hogy az előfizetőnek semmilyen előnye nem származik abból, hogy egy kábelen keresztül jut hozzá a szolgáltatáshoz. Következésképpen ez a vezeték el fog tűnni" - mondta a Pannon vezérigazgató-helyettese.

A cég elképzelése szerint pár éven belül internet a háztartások több mint felében lesz, a növekedésben pedig komoly szerepet szánnak a kötöttség- azaz kábel nélküli megoldásoknak, ezzel együtt várhatóan a szolgáltatás ára is csökkenni fog.

A GSM Europe elnöke azt mondta: fejlett technológiák elterjedtségében Kelet-Európa élen jár. Kaisu Karvala szerint Magyarország az Európai Unió új tagállamaival együtt vezető pozícióban van a vezeték nélküli technológia területén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×