Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csúcsprofitot várnak az OTP-től az elemzők

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szerdán publikálja 3. negyedéves gyorsjelentését az OTP. Az elemzők a tavalyi hasonló időszakhoz képest bővülést várnak, mintegy 54 milliárd forintos profitot.

Minden idők legnagyobb negyedéves profitját, 54 milliárd forint feletti nettó eredményt várnak az OTP-től a szakértők - írja a portfolio.hu. Ugyanakkor az elemzők szerint egyre valószínűbb, hogy az éves eredmény 1-2 milliárddal kisebb lehet a tervezettnél.

A mostani gyorsjelentésében az egyik leghangsúlyosabb elem az orosz és ukrán leányvállalatok teljesítményének alakulása. Ez azért is fontos, mert a középtávú tervekben az orosz piac hatalmas szerepet játszik, és újabb akvizíciókat nehéz lenne elfogadtatni a befektetőkkel anélkül, hogy az új terepeken ne teljesítettek volna jól.

Az OTP Bank egyébként a hét elején jelentette be, hogy Rosztov régióban megvette a Donskoy Narodny Bankot. A portfolio.hu azt írja: az OTP gyorsjelentése bár számos fontos elemmel fogja bővíteni a befektetők ismereteit, de kevés esélyt ad rá, hogy ugrásszerű lökést adjon az árfolyamnak.

Egyrészt az elemzői várakozások 10%-kal nagyobb mértékű felülteljesítése kizárt, másrészt a befektetők pénzügyi szektorról alkotott megítélése határozottan romlott az elmúlt hónapokban az amerikai másodlagos jelzálogpiaci válság miatt.

Ez attól függetlenül érinti az OTP-t, hogy nem érintett az amerikai és egyes nyugat-európai bankokat sújtó problémáktól.