eur:
393.77
usd:
364.94
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csúcsprofitot várnak az OTP-től az elemzők

Szerdán publikálja 3. negyedéves gyorsjelentését az OTP. Az elemzők a tavalyi hasonló időszakhoz képest bővülést várnak, mintegy 54 milliárd forintos profitot.

Minden idők legnagyobb negyedéves profitját, 54 milliárd forint feletti nettó eredményt várnak az OTP-től a szakértők - írja a portfolio.hu. Ugyanakkor az elemzők szerint egyre valószínűbb, hogy az éves eredmény 1-2 milliárddal kisebb lehet a tervezettnél.

A mostani gyorsjelentésében az egyik leghangsúlyosabb elem az orosz és ukrán leányvállalatok teljesítményének alakulása. Ez azért is fontos, mert a középtávú tervekben az orosz piac hatalmas szerepet játszik, és újabb akvizíciókat nehéz lenne elfogadtatni a befektetőkkel anélkül, hogy az új terepeken ne teljesítettek volna jól.

Az OTP Bank egyébként a hét elején jelentette be, hogy Rosztov régióban megvette a Donskoy Narodny Bankot. A portfolio.hu azt írja: az OTP gyorsjelentése bár számos fontos elemmel fogja bővíteni a befektetők ismereteit, de kevés esélyt ad rá, hogy ugrásszerű lökést adjon az árfolyamnak.

Egyrészt az elemzői várakozások 10%-kal nagyobb mértékű felülteljesítése kizárt, másrészt a befektetők pénzügyi szektorról alkotott megítélése határozottan romlott az elmúlt hónapokban az amerikai másodlagos jelzálogpiaci válság miatt.

Ez attól függetlenül érinti az OTP-t, hogy nem érintett az amerikai és egyes nyugat-európai bankokat sújtó problémáktól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×