eur:
393.67
usd:
369.07
bux:
65762.96
2024. április 23. kedd Béla

Kína leáll a veszélyes játékok exportjával

Kína leállította a megbetegedést okozó játékok exportját. A hatóságok közlése szerint még tartanak a vizsgálatok az ügyben, ezek lezárulta után nyilvánosságra hozzák az eredményeket.

A kínai kormány minőségellenőrző hatósága most először rendelte el, hogy állítsák le bizonyos játékok kivitelét, miután több országban gyermekek megbetegedését jelezték.

Az ellenőrök lefoglalták a gyárakban a Bindeez, valamint az Aqua Dots nevű, igen népszerű készségfejlesztő játékokat, és vizsgálatot indítottak annak kiderítéséért, hogy miként kerülhetett drog a játékszerekbe.

A magyarországi forgalmazó több mint 13 ezer Bindeez nevű játékot értékesített a kereskedőknek augusztus óta.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főosztályvezetője már múlt csütörtökön közölte, hogy intézkedtek a játékok visszahívásáról.

Kathi Attila hozzátette: a fogyasztóvédők ellenőrzik majd, hogy a terméket valóban levették-e a boltokban a polcokról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×