eur:
392.62
usd:
366.17
bux:
66768.87
2024. április 25. csütörtök Márk

Csányi: az AXA nincs versenyben az OTP Garancia Biztosítóért

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója cáfolta a hírt, miszerint az AXA venné meg az OTP Garanciát és jutna 10 százalékos részesedéshez a bankcsoportban. Csányi Sándor a Pénzügyi Szervezetek Felügyelete által szervezett konferencián a jelzálogpiaci válságról is beszélt.

Az OTP elnöke elmondta: a magyar bankcsoportot nem érinti az amerikai jelzáloghitelezési válság, amely még jól is jött ez a magyar bankpiacnak.

Bán Zoltán, a Portfolio.hu elemzője elmondta: Csányi Sándor az előadásában érzékeltette, hogy a jelzálogpiaci válság még korántsem ért véget, az igazi problémák még ezután jöhetnek, vagyis nem adott optimista képet a válság kifutásáról.

Az OTP elnök-vezérigazgatója azt is megemlítette, hogy a magyar piac számára jókor jött ez a válság, mert a magyar bankokat ez nem érintette, de figyelmeztette őket, hogy a jelzáloghitelezésnek is lehet negatív végkifejlete. A magyar pénzintézetek ugyanis pont most indultak el abba az irányba, hogy elég agresszív feltételek mellett is hiteleznek az ügyfeleknek; Csányi Sándor szerint ezért jött jókor a figyelmeztetést - fejtette ki az elemző.

Csányi: Az AXA kiesett

Az OTP elnöke a konferencián újságíróknak cáfolta, hogy az AXA tíz százalékos pakettet kíván vásárolni az OTP-ben.

Csányi Sándor közölte: bár az AXA azon tíz nemzetközi partner között volt, amelyek első körben érdeklődtek az OTP Garancia megvásárlása iránt, végül nem jutott azon négy nemzetközi csoport közé, amelyeket kiválasztottak a második körös tárgyalásokra.

A bankvezér hozzátette: az OTP csoport az OTP Garancia száz százalékát kívánja értékesíteni, mivel nemzetközi biztosító csoporttá történő fejlesztése túlságosan nagy befektetést igényelne.

Az eladásból származó bevételt az OTP ennél a szükséges nagy befektetésnél jóval hatékonyabban is fel tudja használni - jegyezte meg Csányi Sándor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×