Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csányi: az AXA nincs versenyben az OTP Garancia Biztosítóért

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója cáfolta a hírt, miszerint az AXA venné meg az OTP Garanciát és jutna 10 százalékos részesedéshez a bankcsoportban. Csányi Sándor a Pénzügyi Szervezetek Felügyelete által szervezett konferencián a jelzálogpiaci válságról is beszélt.

Az OTP elnöke elmondta: a magyar bankcsoportot nem érinti az amerikai jelzáloghitelezési válság, amely még jól is jött ez a magyar bankpiacnak.

Bán Zoltán, a Portfolio.hu elemzője elmondta: Csányi Sándor az előadásában érzékeltette, hogy a jelzálogpiaci válság még korántsem ért véget, az igazi problémák még ezután jöhetnek, vagyis nem adott optimista képet a válság kifutásáról.

Az OTP elnök-vezérigazgatója azt is megemlítette, hogy a magyar piac számára jókor jött ez a válság, mert a magyar bankokat ez nem érintette, de figyelmeztette őket, hogy a jelzáloghitelezésnek is lehet negatív végkifejlete. A magyar pénzintézetek ugyanis pont most indultak el abba az irányba, hogy elég agresszív feltételek mellett is hiteleznek az ügyfeleknek; Csányi Sándor szerint ezért jött jókor a figyelmeztetést - fejtette ki az elemző.

Csányi: Az AXA kiesett

Az OTP elnöke a konferencián újságíróknak cáfolta, hogy az AXA tíz százalékos pakettet kíván vásárolni az OTP-ben.

Csányi Sándor közölte: bár az AXA azon tíz nemzetközi partner között volt, amelyek első körben érdeklődtek az OTP Garancia megvásárlása iránt, végül nem jutott azon négy nemzetközi csoport közé, amelyeket kiválasztottak a második körös tárgyalásokra.

A bankvezér hozzátette: az OTP csoport az OTP Garancia száz százalékát kívánja értékesíteni, mivel nemzetközi biztosító csoporttá történő fejlesztése túlságosan nagy befektetést igényelne.

Az eladásból származó bevételt az OTP ennél a szükséges nagy befektetésnél jóval hatékonyabban is fel tudja használni - jegyezte meg Csányi Sándor.