eur:
394.37
usd:
370.04
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nincs még kormánydöntés házipénztáradó-ügyben

Sem a Pénzügyminisztérium, sem a kormány nem hozott még döntést a házipénztáradó szabályait illetően, de a kérdést az alkotmánybírósági döntés indoklásával együtt vizsgálják - mondta el Pichler Ferenc, a tárca szóvivője.

A Népszabadság csütörtöki számában azt írta: miután az Alkotmánybíróság hétfőn megsemmisítette a házipénztár-adóról szóló törvényt, információik szerint a pénzügyi tárca el kívánja törölni azt a szabályt, amely kedvezményes - 10 százalékos - adóteher mellett lehetőséget biztosítana a csak papíron létező cégpénzek hivatalos leírására.

A Pénzügyminisztérium szóvivője megjegyezte: az alkotmánybírósági döntés ellenére a PM továbbra is tartja magát eredeti céljához, ami a gazdaság kifehérítése.

Hasonlóan nyilatkozott az InfoRádiónak Várfalvi István, a PM szakállamtitkára, aki úgy fogalmazott: alternatívát keresnek arra, hogy az Ab döntése után hogyan szüntethetnék meg azt a társadalmi igazságtalanságot, hogy egyes vállalkozók adófizetés nélkül veszik ki vállalkozásukból a jövedelmüket.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×