eur:
394.15
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Önköltségi áron építik az autópályát a kivitelezők?

Valóban csökkentek az autópálya-építések költségei, azonban nem a korábbi összeg felére, ahogy azt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter korábban egy lapinterjúban állította - mondta a Vegyépszer Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Tímár Gyula szerint az így is jelentős árcsökkenést elsősorban a verseny kényszerítette ki.

A felére nem csökkenhet az autópálya-építés költsége adott műszaki paraméterek mellett - mutatott rá.

A Vegyépszer Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint az igaz, hogy az újabb szakaszokon csökkentették a lehajtók, az alul- és felüljárók számát, ami valóban rendkívül komoly tétel az autópálya-építés költségei között. Az árak mégsem ezért csökkentek meredeken.

Olyan felfokozott versenyhelyzet alakult ki az egy ideig utolsónak tűnő magyarországi autópálya-építéseknél, amely minden versenyzőt arra késztetett, hogy már néha a racionalitást is félretéve nyerje meg a pályázatot - hangsúlyozta Tímár Gyula.

Előre menekülnek a cégek - tette hozzá.  Az elnök-vezérigazgató példaként saját cégét említette, amely úgy ítélte meg: nagyobb kár éri a vállalatot, ha most nem vesz részt az autópálya-építésben, mintha önköltségi, vagy esetleg önköltség alatti áron vállalja a munkát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×