eur:
393.9
usd:
368.37
bux:
65847.68
2024. április 23. kedd Béla

"Drámai módon" megrendült a lakosság bizalma

A GKI Gazdaságkutató legutóbbi adatai szerint minden ágazatban romlottak a magyar gazdaság helyzetére vonatkozó várakozások, és 2 százalékponttal növekedett a következő 3 hónapra várt átlagos infláció.

Az Európai Unió támogatásával készített felmérés alapján júliusban tovább csökkent a konjunktúra-index; a fogyasztói bizalmi mutató csaknem 5 ponttal, az üzleti várakozásokat tükröző index 1,4 ponttal romlott.

A GKI kutatásvezetője, Petz Raymund az InfoRádióban hangsúlyozta: a választásokat követő három hónapban drámai mértékben esett a GKI fogyasztói bizalmi index, amely jelenleg mínusz 48 ponton áll, ilyan adatot utoljára 1996 közepén mértek.

A bizalmi mutató 4 összetevőjéből a háztartások pénzügyi helyzetére vonatkozó 12 havi várakozás romlott a legjelentősebb mértékben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×