eur:
393.26
usd:
367.56
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

A terror hatása a benzinárra

Csütörtökön három százalékkal csökkent a kőolaj és 8 százalékkal a benzin ára a szabadpiacon, mert a Londonban leleplezett légimerénylet-előkészületek miatt a piacon a légiforgalom és általában az idegenforgalom csökkenésére számítanak.

Három százalékkal csökkent a kőolaj és nyolccal a benzin ára a szabadpiacon a csütörtöki londoni terrorfenyegetések hatására. A brit hatóságok 21 olyan embert tartóztattak le, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tíz, Londonból az Egyesült Államokba tartó repülőgépet akartak felrobbantani.

Sarkadi-Szabó Kornél, a Raiffeisen Bank elemzője az InfoRádióban azt mondta, hogy az árcsökkenés csak átmenetinek tekinthető, mert az árakat még mindig az amerikai gazdaságról érkező hírek alakítják.

Az elemző szerint mivel csütörtökön tényleges terrorcselekmény nem történt, nem lehet olyan messzemenő hatásokkal számolni, mint a 2001. szeptember 11-i, Egyesült Államok elleni támadás után.

Sarkadi-Szabó Kornél az InfoRádióban rámutatott: az olajpiaci árakat nagyban befolyásolja az, hogy a résztvevők nem látják tisztán az amerikai gazdaság kilátásait. "Rendkívül nagy bizonytalanságban van a piac, rövidtávon az olaj árfolyama pedig bármilyen irányban elmozdulhat" - jelentette ki az elemző.

A szakember hozzátette, hogy a MOL-nak követnie kell a világpiaci jegyzések változását, ugyanakkor a magyarországi benzinár megállapításakor fontos a forint/dollár árfolyam is. Ha sokáig emelkednek az olajárak, akkor Magyarországon is emelkedni fog a benzin ára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×