Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Crompton Greaves 35 millió eurót fizet a Transelektróért

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az indiai Crompton Greaves holland cége, a Crompton Greaves International veszi meg a Ganz Transelektro Villamossági (GTV) Zrt.-t. A Crompton a július 25-i megállapodás értelmében a 35 millió euróra értékelt részvények 100 százalékát vásárolja meg.

Az indiai Crompton Greaves holland cége, a Crompton Greaves International veszi meg a Ganz Transelektro Villamossági Zrt.-t. A Crompton a július 25-i megállapodás értelmében a 35 millió euróra értékelt részvények 100 százalékát vásárolja meg.

Sarlós Tibor a GTV vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta: augusztus 18-án írják alá a végleges szerződést. Hozzátette: létszámleépítésre csak az adminisztrációs területen lehet számítani, a gyártásban akár még bővítésre is sor kerülhet. A vételi szerződést augusztus 18-án írják alá a felek.

Sarlós Tibor elmondta még, hogy a júniusi elmaradt béreket már megkapták a dolgozók, a vásárló pedig kötelezettséget vállal a továbbiak kifizetésére.

A vállalat a jövőben a cégcsoport megrendeléseinek tesz eleget, de kereskedelmi kapcsolatokat próbál kiépíteni a térségben is: a környező országokban, a Balkánon és a volt Szovjetunió országaiban.

Amit a cégről tudni kell

A GTV részvényeinek eladása azért vált esedékessé, mert május 31-ig néhány pénzintézettel nem sikerült megállapodni a Ganz Transelektro Villamossági Zrt. 10 milliárd forint összegű hitelének, illetve 6 milliárd forint összegű garanciaállományának átütemezéséről.

A vállalat jegyzett tőkéje 11,68 milliárd forint, míg a tervezéssel, fővállalkozással és külkereskedelemmel foglalkozó Transverticum Kft. - amelyet ugyancsak megvásárolt a Crompton Greaves - törzstőkéje 3,14 millió forint.

A GTV 42 százaléka a Magyar Fejlesztési Bank tulajdona, a többi részvényt a Vegyépszer, a Közgép és a Resonator tulajdonában lévő Transelektro Fővállalkozó és Szolgáltató Kft. birtokolja.