eur:
393.19
usd:
367.91
bux:
66158.65
2024. április 24. szerda György

Több mint egymillió autót hív vissza a Ford

Ha az amerikai Ford autógyár két héttel ezelőtt közölt féléves eredménye láttán az elemzők borús kilátásokat emlegettek, a cég mostani bejelentése legalábbis gyülekező viharfelhőknek felel meg.

A Ford részvényei már akkor is meginogtak, amikor a cég a második negyedévre 123 millió dolláros veszteségről számolt be, a tavalyi második negyedév 946 millió dolláros nyereségéhez képest.

Ezt a számot most - a tőzsdefelügyeletnek benyújtott jelentésükben - gyakorlatilag megduplázták, vagyis most már a negyedéves veszteség 254 millió dollár.

A különbség oka, hogy a cég idén a tervezett egy milliárd dollárnál legalább 200 millióval többet fog költeni a létszámcsökkentésre, elsősorban a korai nyugdíjazások miatt.

A luxusmárkák cége is veszteséges lesz

Ráadásul a cég azt is közölte, hogy a két héttel ezelőtt még az év egészére nyereséggel kecsegtető leányvállalata, a Premier Automotive Group is veszteséges lesz, bár azt nem közölték, hogy pontosan mekkora lesz a veszteség.

Ennek a leányvállalatnak a neve önmagában nem sokat mond, de ez a Ford luxusmárkáinak - a Volvo, Aston Martin, Jaguár és Land Rover - gyűjtőcége.

A Ford még az év elején jelentette be azt a karcsúsítási csomagot, amely 14 gyár bezárával és 30.000 alkalmazott elbocsátásával jár majd. És ha mindez nem lenne elég, a hét elején közölt autóeladási számokból kiderült: Amerikában a Toyota letaszította a második helyről a Fordot.

De nem megy sokkal jobban a legnagyobb amerikai autógyárnak, a General Motorsnak sem: a második negyedévben ők is 200 millió dolláros veszteséget könyveltek el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×