eur:
394.96
usd:
371.49
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Benzinár: "isten kezében vagyunk"

Egy üzemanyagárat figyelő internetes portál szerint néhol már 300 forint fölé emelkedett a benzin ára. A kutak döntő többségénél azonban átlagban még 290 forint alatt van a literenkénti ár. Hegedűs Miklós, a GKI ügyvezető igazgatója szerint az emelkedő árakkal egy ideig együtt kell élni, de "isten kezében vagyunk".

A mostani benzinárak egyértelműen a piaci folyamatokat tükrözik, az emelkedés elsősorban a forint gyengüléséből adódik, bár hozzájárul az is, hogy 70 dollár körül van az olaj hordónkénti ára - mondta az InfoRádióban Hegedűs Miklós.

A GKI ügyvezető igazgatója szerint az áremelkedésből csak annyiban profitál a költségvetés, amennyiben a magasabb ár magasabb áfabevételt jelent.

Ez a két százalékot sem elérő áremelés azonban nem jelent jelentős többletbevételt - tette hozzá a szakember. Hegedűs Miklós szerint most egy ideig nem várható nagyobb emelkedés, vagy csökkenés a benzinárban.

"Isten kezében vagyunk valamennyien" - válaszolta Hegedűs Miklós arra a kérdésre, hogy várható-e jelentős elmozdulás a benzin árában a közeljövőben.

A GKI ügyvezető igazgatója szerint ugyanis a magas kőolajárak a közeljövőben nem változnak, miként arra sem lehet számítani, hogy a forint árfolyamában rövid távon érdemleges változás történne, javulás semmiképpen sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×