eur:
394.22
usd:
364.96
bux:
65556.24
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A reálkeresetek 5,7 százalékkal emelkedtek

Az idei év első három hónapjában a reálkeresetek 5,7 százalékkal nőttek, a nettó átlagkereset 112.500 forint volt. Ez az összeg - a januárban kifizetett 13. havi fizetések miatt - alacsonyabb az év első két hónapjában regisztrált átlagkeresetnél.

Ez a januárban kifizetett 13. havi fizetéseknek köszönhető - mondta el az InfoRádióban a Központi Statisztikai Hivatal osztályvezetője.

A legnagyobb arányban a pénzügyi szektorban növekedtek a keresetek, az elmúlt évhez képest több mint 27 százalékkal - közölte Lindner Erzsébet, a Központi Statisztikai Hivatal osztályvezetője az InfoRádióban.

Az alkalmazásban állók létszáma is emelkedett az elmúlt hónapokban, ez főleg az építőipar bővülésének köszönhető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×