eur:
393.52
usd:
368.96
bux:
65852.27
2024. április 23. kedd Béla

Száz dollár fölé kúszhat az olaj ára

Száz dollár feletti olajárat jósolt londoni felszólalásában a venezuelai elnök, ha az Egyesült Államok katonai akciót indít Irán ellen. Hugo Chávez olajár-jóslatával egyébként vezető londoni elemző házak is egyetértenek.

A brit kormány bojkottja mellett az angol fővárosban tartózkodó venezuelai elnököt London polgármestere, a kormányzó Munkáspárt balszéléhez tartozó Ken Livingstone fogadta.

A hétfő hajnalba nyúló rendezvényen - amelyen szakszervezeti vezetők, munkáspárti veteránok és békeaktivisták vettek részt - Hugo Chávez elnök kijelentette: ha Iránt amerikai támadás érné, "az angol középosztálynak is ki kellene szállnia autójából", mivel az olaj ára 100 dollárig, vagy még magasabbra szökne, ugyanis Irán katonai akció esetén szerinte beszüntetné olajtermelését.

Az amerikai kormány címére intézett, alig burkolt figyelmeztetésként Hugo Chávez hozzátette, hogy Venezuela is leállítaná olajtermelését, ha támadás érné. Az Egyesült Államok nem vásárol olajat Irántól, ám olajimportjának 15 százalékát Venezuela adja.

Chávez 100 dolláros olajár-jóslatával egyébként vezető londoni elemző házak is egyetértenek. Ken Livingstone a fogadáson azt mondta: a londoniak "nem az olajcégek és az oligarchák, hanem Chávez oldalán állnak".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×