eur:
393.27
usd:
367.32
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Új szabályok a génmódosított termények behozatalára

Közös rendeletben szabályozta a Egyesült Államokból származó, géntechnológiával módosított takarmányok behozatali rendjét a földművelésügyi, a gazdasági, valamint a pénzügyminiszter.

A termékek csak az erre kijelölt laboratóriumok engedélyével hozhatók be az országba. A jegyzőkönyvet az állatorvos ellenőrzi a határállomáson.

Ha a dokumentum hiányzik, vagy nem felel meg az előírásoknak, akkor a termék nem léptethető be az Európai Gazdasági Térség vámterületére.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert tavaly az egyik amerikai cég kukorica szállítmányaiba olyan génmódosított termék került, amely nem forgalmazható Európában.

Az új szabályokat május13-tól kell alkalmazni.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×