Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mindenkit számonkérnek a vállalkozók

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mind a kormánypártokat, mind az ellenzéket szembesíteni akarja választási ígéreteikkel a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. A szervezet a választási kampány előtt a gazdaságpolitika 27 pontjáról kérdezte meg a politikai pártokat, és az akkor adott válaszaikat ígéretként tartja számon.

Lőrincze Péter, a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége (VOSZ) elnöki tanácsadója az InfoRádióban közölte: az ígéretek számon kérésére a legközelebbi alkalom a kormányprogram elfogadása.

Megnézzük majd, hogy a kormányprogram tartalmazza-e a vállalásokat, amelyeket a kormánypártok a VOSZ kérdőívére adott válaszaikban, illetve a miniszterelnök-jelölti nyilatkozatokban rögzítettek - húzta alá Lőrincze Péter.

A nyilvánosság ereje

A vállalkozói szervezet elnöki tanácsadója hozzátette: az ellenzéki pártokon azt kérik majd számon, hogy támogatják-e a kormánynak azokat a kezdeményezéseit, amelyek az ő programjukban, illetve választási ígéreteikben is szerepeltek.

A VOSZ ezután a kormánypártokat évente minősíti majd a választási ígéretek betartása szempontjából. Lőrincze Péter szerint akciójuk hatása a nyilvánosságtól függ.

Ha minden vállalkozói szervezet követi a példát, a sajtó pedig kellő terjedelemben számol be erről, akkor az akciónak komoly kényszerítő ereje lesz - hangsúlyozta a VOSZ elnöki tanácsadója.