eur:
394.36
usd:
370.48
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Agrárvitát szeretne az MDF

Nyilvános vitára hívja az MDF a parlamenti pártok agrárpolitikusait, hogy ismertessék és megvitassák álláspontjukat a mezőgazdaság legfontosabb kérdéseiről.

Raskó György, a párt mezőgazdasági szakpolitikusa az InfoRádióban elmondta: Magyarországon pártokhoz kötődő agrárszervezetek működnek, ezért nem lehet egységes érdekképviseletet kialakítani az ágazatban.

Hozzátette: a vitában arról a kérdésről is beszélnének, hogy szükségesnek tartják-e a pártok a tartós agrárbéke megteremtését.

A politikus ugyancsak a vita témái között említette a földtulajdon és a haszonbérlet szabályozását, valamint a birtokkoncentrációt és az osztatlan földtulajdonok rendezését.

Hozzátette: arra is kíváncsi, hogy milyen alternatívákat kínálnak a pártok a magyar mezőgazdaság nemzetközi versenyképességének javítására.

A MAGOSZ tanácsadókat szeretne

Nem elégedett az elmúlt négy év agrárpolitikájával a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke.

Jakab István fideszes képviselőjelölt az InfoRádióban azt mondta: szövetkezeti társulásba tömörítené a gazdákat annak érdekében, hogy közösen végezzék a feldolgozást és az értékesítést.

Szólt arról is, hogy létre kell hozni egy tanácsadói hálózatot a gazdák támogatására.

A Fidesz kész a vitára

A különböző médiumok közreműködésével, nagy nyilvánosság előtt folyamatosan zajlanak a pártok választási vitái. Ezen viták napirendjén már többször szerepelt, és minden bizonnyal a jövőben is szerepelni fog a mezőgazdaság helyzete- közölte a Fidesz.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, mint ahogyan eddig, úgy a jövőben is készen áll arra, hogy a választásokon részt vevő pártok képviselőivel ezeken a vitákon ütköztesse álláspontját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×