eur:
394.66
usd:
369.63
bux:
65296.67
2024. április 23. kedd Béla

A Konica Minolta kilép a fotópiacról

A japán Konica Minolta Holdings Inc. feladja fényképezőgép és fotó üzletágát, és digitális kamera érdekeltségeinek egy részét pedig átadja a Sonynak.

A kameraüzletből márciusig vonul vissza, film- és fotópapír termelését 2007 márciusáig adja fel.

Jelenleg a Konica Minolta a világ harmadik legnagyobb fotófilm-gyártója - az Eastman Kodak és a Fuji Photo Film Co. mögött; a digitális kamerák ugyanakkor piacán aránylag kis részesedéssel rendelkezik.

„A digitális kamerák korában még a mi csúcsszintű optikai, mechanikai és elektronikai technológiánkkal is, egyre nehezebb időben és versenyképes termékekkel megjelenni a piacon” – áll a Konica Minolta közleményében.

A társaság novemberben arró számolt be, hogy a márciusban záródó üzleti év mintegy 47 milliárd jen (407,9 millió dollár) veszteséget hozhat - elsősorban amiatt, mert 90 milliárd jent tettek ki azok az átalakítási költségek, amelyek telephelyeinek racionalizálását, eszközeinek leírását és munkahelyek megszüntetését fedezték.

Már novemberben is elhangzott, hogy az átalakítás felgyorsíthatja az erőforrások átirányítását az ígéretes területek - színes irodai másolók, folyékony kristály kijelzők alapanyagai - felé az olyan kifulladó piaci területekről, mint például az analóg filmeké.

A Sony és a Konica Minolta júliusban jelentette be, hogy közösen fejlesztenek ki digitális kamerákat - jelezve a Sony belépését erre a gyorsan növekvő piacra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

A francia és a német gazdaság vegyes jeleket mutatott a legfrissebb bmi-adatokban: Franciaországban tíz hónapos csökkenő üzleti aktivitás után stabilizálódott a helyzet, Németországban pedig ismét növekedésnek indult. De mindkét országban a szolgáltatási szektor húzta fel az adatokat. Magyar szempontból aggasztó lehet, hogy az exportorientált ágazatok – főként a járműgyártásban – csökkenő megrendelésállományról számoltak be Németországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×