Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Konica Minolta kilép a fotópiacról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A japán Konica Minolta Holdings Inc. feladja fényképezőgép és fotó üzletágát, és digitális kamera érdekeltségeinek egy részét pedig átadja a Sonynak.

A kameraüzletből márciusig vonul vissza, film- és fotópapír termelését 2007 márciusáig adja fel.

Jelenleg a Konica Minolta a világ harmadik legnagyobb fotófilm-gyártója - az Eastman Kodak és a Fuji Photo Film Co. mögött; a digitális kamerák ugyanakkor piacán aránylag kis részesedéssel rendelkezik.

„A digitális kamerák korában még a mi csúcsszintű optikai, mechanikai és elektronikai technológiánkkal is, egyre nehezebb időben és versenyképes termékekkel megjelenni a piacon” – áll a Konica Minolta közleményében.

A társaság novemberben arró számolt be, hogy a márciusban záródó üzleti év mintegy 47 milliárd jen (407,9 millió dollár) veszteséget hozhat - elsősorban amiatt, mert 90 milliárd jent tettek ki azok az átalakítási költségek, amelyek telephelyeinek racionalizálását, eszközeinek leírását és munkahelyek megszüntetését fedezték.

Már novemberben is elhangzott, hogy az átalakítás felgyorsíthatja az erőforrások átirányítását az ígéretes területek - színes irodai másolók, folyékony kristály kijelzők alapanyagai - felé az olyan kifulladó piaci területekről, mint például az analóg filmeké.

A Sony és a Konica Minolta júliusban jelentette be, hogy közösen fejlesztenek ki digitális kamerákat - jelezve a Sony belépését erre a gyorsan növekvő piacra.