eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A magyarok a legpesszimistábbak

Munkahelyük biztonságát illetően a magyarok a legpesszimistábbak a világon - derül ki az Ac Nielsen Piackutató cég 42 országban végzett felméréséből.

A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogyan ítélik meg az emberek hazájuk gazdasági helyzetét, munkahelyük biztonságát és személyes anyagi helyzetüket. Észak-Amerikában és Ázsiában a legoptimistábbak az emberek – mondta el az InfoRádiónak a piackutató cég tanácsadója.

Az európaiak közül a három kérdés együttes megítélésében a norvégok és a dánok a legoptimistábbak, a portugálok és a franciák pedig a legpesszimistábbak – közölte Bogyánszki Éva.

A magyarok 31 százaléka ítéli jónak munkahelyi kilátásait. A megkérdezettek fele viszont úgy látja: egy éven belül nem javul anyagi helyzete.

Ezek az adatok az európai átlag alatt maradnak. Magyarországon az emberek sokkal inkább aggódnak a munkahelyük elvesztése miatt, mint az egészségük romlása miatt.

Az ország gazdasági helyzete, a politikai stabilitás és a terrorizmus viszont nem vált ki aggodalmat a magyarok többségéből.

Európában összességében javult a munkabiztonság megítélése az előző évhez képest.

Az emberek viszont az országuk gazdasági vagy politikai helyzetét rosszabbnak ítélik meg, mint egy évvel korábban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×