eur:
393.67
usd:
368.81
bux:
65816.67
2024. április 23. kedd Béla

Szerdán indul a jüan szabadkereskedelme

Szerdától Kína elindítja a jüan szabadkereskedelmét, a forgalom felszabadításának egyik nagy lépéseként, megmarad viszont az államilag rögzített kereskedési sáv.

Kína júliusban megszüntette a rögzített jüan/dollár árfolyamot, az ország legfontosabb kereskedelmi partnereinek valutáiból képzett kosárhoz kapcsolta valutájának árfolyamát. Az új árfolyam 2,1 százalékos felértékelést jelent a dollárhoz képest, a mintegy egy évtizede érvényes 8,28 jüan/dollár helyett az új árfolyam 8,11 jüan/dollár.

Az árfolyam még messze elmarad az Egyesült Államok által megkívánt 10 százalékos felértékeléstől, de mostantól a jüan árfolyama naponta 0,3 százalékkal elmozdulhat az előző napi záró értékétől, ami elvben meghagyja a fokozatos felértékelődés lehetőségét.

A kínai jegybank jelezte, hogy ha azt a piaci fejlemények, a gazdasági és a pénzügyi helyzet szükségessé teszik, beavatkozik az árfolyamsáv meghatározásába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×