eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A DaimlerChrysler eladta egy motorgyárát 1,9 milliárd dollárért

A DaimlerChrysler 1,9 milliárd dollárért eladta egy dél-németországi dízelmotor-gyárát a svéd EQT befektetési cégnek, írja a Financial Times.

Banki források szerint az EQT 1,05-1,1 milliárd dollárt fizet a friedrichshafeni MTU gyárért, amely nehézgépek számára gyárt dízelmotorokat, átvállalja a cég 300 millió dolláros tartozását a nyugdíjalapok felé, illetve további 200-250 millió dollárnyi egyéb adósságot.

A DaimlerChrysler hónapok óta szeretett volna megszabadulni a gyártól, ám két kisebbségi tulajdonos – az összesen 12 százalékot birtokló Maybach- és Zeppelin-családok – akadályozták az üzletet. Végül a DaimlerChryslernek sikerült kivásárolnia őket a tulajdonrészük értékének duplájáért.

A német-amerikai autóóriás a bevétel javarészét a Mercedes gyárakban tervezett 8.500 fős létszámcsökkentés finanszírozására fordítja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×