eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Veres János szerint a Hochtief jogtalanul perel

A pénzügyminiszter szerint a Budapest Airport Rt. magánosítására kiírt tender német résztvevője megsértette azt a nyilatkozatot, amely kizárta, hogy a pályázat után pereljék az eljárást. Veres János a Magyar Televízió reggeli műsorában hangsúlyozta: ezt a nyilatkozatot mindhárom pályázó aláírta.

A miniszter közölte: a dokumentumot a Pénzügyminisztérium eljuttatta a bírósághoz, hogy ezt is mérlegelni tudja a német pályázó keresetének megítélésekor.

A német Hochtief építőipari csoport tegnap közölte, hogy pert indít az ÁPV Rt. ellen a Budapest Airport Rt. privatizációs pályázatával öszefüggésben. Az ÁPV Rt. szerint a tender elbírálásakor szabályosan jártak el.

Oravecz Péter, a társaság kommunikációs igazgatója azt mondta: tudnak arról, hogy a német cég bírósághoz fordult, de a kérelem tárgyát nem ismerik.

Hozzátette: információik szerint a Hochtiefnek a magyar cégalapítással összefüggésben vannak kifogásai.

A Budapest Airport Rt. 75 százalék mínusz egy részvényéért, valamint a 75 évre szóló vagyonkezeloi jogért kiírt pályázatot a brit BAA nyerte 464 és fél milliárd forintos ajánlatával.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×