eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A Microsoft 1,7 milliárd dollárt fektet be Indiában

A Microsoft 1,7 milliárd dolláros beruházást és további 3 ezer munkahely létesítését tervezi Indiában a következő négy évben - jelentette be Bill Gates elnök. Ezzel 7 ezerre bővül a Microsoft által foglalkoztatottak száma Indiában.

A beruházásra szánt összeg jó részét a Microsoft kutatási-fejlesztési tevékenységének bővítésére fordítják a létrehozandó Bangalore-i központban. A társaság az idei év elején már létrehozott egy kutató bázist a dél-indiai Hyderabadban.

Az indiai látogatáson tartózkodó Bill Gates azt is bejelentette, hogy hamarosan kihozzák a Windows operációs rendszer Indiára tervezett változatát, ami kilenc indiai nyelven lesz hozzáférhető.

A Microsfot bejelentését megelőzően az Intel közölte, hogy a következő öt évben 1 milliárd dollárt fordít indiai érdekeltségének bővítésére. A Cisco Systems Inc. októberben jelentette be, hogy a következő három évben 1,1 milliárd dollárt fektet be Indiában.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×