eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Videó: drón segített a bajba jutott fürdőzőknek

Két fürdőzőt mentettek ki egy ausztrál strand vízéből csütörtökön a világon elsőként drón segítségével, amely a hatóságok szerint tökéletesen alkalmas a tengeri életmentésre.

A Brisbane-től délre lévő, szörfösök körében népszerű Lennox Head strandon vízi mentők éppen drónos gyakorlatra készültek, amikor valamelyikük észrevette, hogy két férfi a biztonsági bójákon túl, egy nagy hullám tetején bajba került - olvasható a közleményben.

A vízi mentők elindították feléjük a drónt, ami összehajtott mentőcsónakot dobott a vízbe. A kapszula a tengeren "kinyílt", a két férfi meg tudott benne kapaszkodni és a partra úszott.

"Soha nem használtak még vízen úszó eszközzel felszerelt drónt, hogy fürdőzőket mentsenek vele" - mondta John Barilaro, Új-Dél Wales kormányfő-helyettese.

A mentés csak 70 másodpercig tartott. A két úszónak a kimerültségen túl semmi baja sem lett.

Barilaro elmondta, hogy a kormány decemberben 430 ezer ausztrál dollárt (86,5 millió forint) fektetett a drónos mentés fejlesztésébe.

Ausztrália mintegy 24 millió lakosának többsége tengerpart közelében él. Tavaly június 30-ig egy év alatt 291-en fulladtak vízbe, ami növekedés az előző évhez képest, ám az egy főre eső vízbe fulladások száma csökkent.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×