eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagy változás a Facebook Messengerben

Nagy változás a Facebook Messengerben

A Facebook fejlesztői egyszerűsítik a mára túlzsúfolttá vált Messengert, hogy sokkal könnyebb és élvezetesebb legyen használni – írja a hvg.hu.

A lap emlékeztet, hogy az utóbbi években a fejlesztők nem tétlenkedtek, hiszen a Facebook Messengerhez egymás után érkeztek az új funkciók. Nem is csoda, hiszen nagyjából 1,3 milliárd aktív felhasználója van havonta, így muszáj folyamatosan változtatni, ha marasztalni szeretnék őket.

A fejlesztések között volt olyan újítás is, ami nem örvendett közkedveltségnek. Éppen ezért a fejlesztők most úgy döntöttek, az idei évben egyszerűbbé szeretnék tenni a szolgáltatást.

David Marcus, a Facebook Messenger fejlesztéséért felelős alelnöke a közösségi oldalon jelentette be, mi mindenre számíthatnak a felhasználók az idei évben. A fejlesztések fókuszában az app egyszerűsítése áll, hogy minden helyzetben ez legyen a legjobb választás azok számára, akik így szeretnének beszélni barátaikkal, ismerőseikkel, szeretteikkel. Hogy ez pontosan mit jelent, arra egyelőre nem tért ki, de reményeink szerint kevésbé lesz kaotikus a Messenger.

A fejlesztők azonban más dolgokat is terveznek az idei évre. Külön figyelmet szentelnek például a vizuális üzeneteknek, a videóhívásoktól egészen a GIF-ekig, matricákig és képekig.

A csoportos csevegés fejlesztése sem marad ki az idei tervből: tökéletesítenék azt, függetlenül attól, hogy épp hozzá akarunk adni valakit a beszélgetéshez, vagy  videóhívást kezdeményezünk a résztvevő tagokkal. Emellett a vállalati felhasználók igényeire is nagyobb figyelmet fordítanak.

Könnyen lehet, hogy az egyszerűsítéssel még több felhasználót szereznek majd, holott a Messenger statisztikái már így is kiemelkedőek. A jelentés szerint mintegy 200 ezer csevegőbot létezik, a felhasználók pedig 500 milliárd hangulatjelet és 18 milliárd GIF-et küldtek egymásnak 2017-ben. Emellett 17 milliárd videóhívás indult, ami a 2016-os eredmény több mint duplája.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×