eur:
394.31
usd:
369.91
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Viharos széllel és hózáporral támad az időjárás

Vasárnap estig a Kárpát-medencét hideg levegő éri el, kissé tovább mérséklődik a felmelegedés.

Vasárnap több-kevesebb napsütést követően északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik, majd késő délutántól, estétől szakadozik, csökken a felhőzet. Kisebb eső, zápor több helyen előfordulhat; havas eső, hózápor néhol síkvidéken is lehet, de elsősorban a hegyekben valószínű - közölte a meteorológiai szolgálat.

A délnyugati országrész kivételével többfelé megélénkül, néhol megerősödik a nyugati, északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 Celsius-fok között alakul. Késő estére általában -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn felhőátvonulásokra, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, de helyenként futó záporeső, hózápor kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél az Észak-Dunántúl, a főváros, és a Dél-Alföld térségében többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +3 és -5 fok között alakul, a szélcsendes, derült délnyugati, illetve északkeleti tájakon lesz a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×