eur:
393.85
usd:
368.95
bux:
65251.93
2024. április 19. péntek Emma
Nagy változás az időjárásban

Nagy változás az időjárásban

A hét végére újabb hidegfront érkezik, amely csapadékot és viharos szelet hoz.

Csütörtök délután változó felhőzetre számíthatunk, a legtöbb felhő északon, északkeleten, a legkevesebb délen, délnyugaton valószínű. Számottevő csapadék nem lesz. Az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Tiszántúlon a délnyugati, a középső országrészben pedig az északnyugati szél élénkülhet meg. A hőmérséklet délután 14 és 19, késő este 8 és 14 Celsius-fok között várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Este eleinte változóan felhős lesz az ég, majd hajnalra északon megvastagszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb hajnalban északnyugaton alakulhat ki kisebb eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Reggel főként északkeleten és délnyugaton ködfoltok képződhetnek. A késő esti 8, 14 fokról hajnalra általában 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Pénteken észak felől megvastagszik a felhőzet, délben már délen is erősen felhős lesz az ég. Eleinte északon helyenként, majd a déli óráktól egyre többfelé alakul ki eső, zápor, a Dunántúlon néhol zivatar is lehet. Késő délutántól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és a középső országrészben helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 19 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken kissé hidegebb is lehet. 

Szombaton a gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, elszórtan várható eső, zápor. Estefelé egyre több lesz a magasszintű felhőzet. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a szélvédett helyeken kissé hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

Vasárnap kezdetben borult lesz az ég, és sokfelé eső, zápor várható, majd délután észak felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugati szél délutántól nagy területen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között valószínű, délnyugaton egy-két fokkal melegebb is lehet.

Az Időkép szerint a hét utolsó napján egy újabb, markánsabb hidegfront hozhat csapadékot, viharos északnyugatira forduló szelet, a magasabb hegycsúcsainkon estétől havas eső, hó is előfordulhat.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×