eur:
394.07
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Új őrület a tiniknél - nálunk is ez lesz a kedvenc alkalmazás?

Új őrület a tiniknél - nálunk is ez lesz a kedvenc alkalmazás?

A Facebook felvásárolta a tbh-t, a tinédzserek új kedvenc közösségi platformját. (Ez az angol to be honest rövidítése, ami annyit jelent: őszintén szólva.) A legnagyobb közösségi portál így próbál tovább nyitni a tinédzserek felé, akik gyakorlatilag elhagyták a Facebookot.

Ismét történt egy felmérés, amelynek eredménye szerint a tinik már nem a Facebookért vannak oda: Piper Jaffray (via Recode) 6100 fő megkérdezésével készült reprezentatív kutatása szerint az egyesült államokbeli tinik preferált közösségi hálózata a Snapchat, a válaszadók 47 százaléka voksolt rá. A második legnépszerűbb hálózat 24 százalékkal az Instagram, a harmadik helyre 9 százalékkal a Facebook jött be, míg a sereghajtó 7 százalékkal a Twitter lett - írta az Origo.

Hasonló tendencia megfigyelhető itthon is: habár a fiatalok többsége fenn van a Facebookon, egyre inkább az Instagramot, kisebb számban a Snapchatet használják - főként mert ott kevésbé találkoznak a szüleikkel.  

A Facebook több lépéssel is igyekszik visszaszerezni a fiatalokat. Megpróbálta felvásárolni a Snapchatet, de miután ez nem ment, az eltűnő sztorikat beépítette a szintén korábban felvásárolt Instagramba, ahol ez nagy siker lett. Csak a Facebookon nem akar működni.

A tinik elérésére tett legújabb lépésként a Facebook megvásárolta a tbh nevű alkalmazást (egyelőre csak iOS-en fut), ami hamar a fiatalok kedvence lett azokban az országokban, ahol már megjelent (nálunk ez még nem elérhető, csak más, hasonló alkalmazások, angol nyelven).

Új őrület a tiniknél - nálunk is ez lesz a kedvenc alkalmazás?

A trollokat kizáró, csak pozitív üzenetekkel operáló, teljesen anonim alkalmazás alig kilenc hete indult, de már most ötmillióan használják. A tbh szerint a siker oka az, hogy a tinédzserek alapvetően pozitív interakcióra vágynak az online térben.

A megállapodás részletei nem nyilvánosak, így nem tudni, mennyit fizetett a vállalatért a Facebook. A TechCrunch szerint százmillió dollárnál kevesebb lehetett a vételár.

Külföldön egy másik, szintén anonimitást kínáló alkalmazás is felfutott a tinik körében, de ez épp az ellenkező célt szolgálja: név nélküli üzenetküldésével az online zaklatás egyik platformja lett a Sarahah.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×