eur:
392.17
usd:
366.88
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Chilei borokért fizették a legmagasabb árat Budapesten

A Jótékonysági Borárverést idén 17. alkalommal tartották meg. Az adományozó kedvű licitálóknak köszönhetően 5.865.000 forint gyűlt össze, melyet a 28 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat kísérleti projektje kapta.

„Kezünk van, eddig elég erősnek bizonyult, mégis kérjük az Önök nélkülözhetetlen segítségét. Legyenek nagylelkűek! Segítsenek!” – kérte Kozma Imre atya a Budapest Borfesztivál 18. Jótékonysági Borárverésének licitálóit az este megkezdésekor.

Az adományozó kedvű licitálóknak köszönhetően 5.865.000 forint gyűlt össze, melyet a 28 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat kísérleti projektje kapta - olvasható a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. közleményében.

A 38 tétel közül a kikiáltási árhoz képest

a legmagasabb vételi áron a Chilei Nagykövetség által felajánlott 6 palackból álló chilei borválogatás kelt el

400.000 forintért, ami egyben a legmagasabb áron eladott tétel is volt. A tétel viszonylag hamar megtalálta gazdáját, aki határozottan harcolt a kiszemelt válogatásért.

A 10.000 forintos kikiáltási árhoz képes tizenkét és félszeres áron, 250.000 forintért kelt el a Kreinbacher Birtok három palackos válogatása.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. már megszokott módon idén is egy exkluzív borhűtőt ajánlott fel 6 palack Bock Imperium SPAR válogatás borral, ami 25.000 forint kikiáltási árról indulva végül 180.000 forintért kelt el.

Az árverés legexkluzívabb és legmagasabb kikiáltási árú tétele a Grand Tokaj Zrt. által felajánlott 1947-es évjáratú Tokaji Eszencia volt,

ami nagyon gyorsan, a 350.000 forintos kikiáltási áron kelt el.

Jelentős sikere volt még a Budapest Borfesztivált szervező Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. által felajánlott 6 palackos VinAgora aranyérmes külföldi borválogatásnak, amely 50.000 forintról indult és 240.000 forinton zárt.

Az eseményen László Ágnes a Budapest Borfesztivál egykori sajtófőnöke és férje, a nemrég elhunyt fotós, Szalay Zoltán kitüntető oklevelet kapott több évtizedes, rászorulókat segítő munkájáért a Máltai Szeretetszolgálattól.

Idén közel negyvenháromezren látogattak el a 26. Budapest Borfesztiválra. Az időjárás mindig meghatározza a rendezvény sikerességét, idén ideális körülmények biztosítottak felhőtlen szórakozást a vendégeknek. A borok mellett minden idők leggazdagabb kulturális műsora kínált szórakozást négy színpadon.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×