eur:
393.52
usd:
367.85
bux:
66250.07
2024. április 24. szerda György
A férfiak csaknem fele kétnaponta iszik alkoholt

A férfiak csaknem fele kétnaponta iszik alkoholt

A férfiak közel fele hetente 2-3-szor iszik alkoholt, a leggyakrabban sört, míg a nőknek csupán egyötöde vallotta ugyanezt. A rendszeres sportnak és az egészségtudatos életmódnak köszönhetően viszont ritkább az alkoholfogyasztás: a rendszeresen sportoló válaszadók 68 százaléka heti egyszer vagy ennél is ritkábban iszik alkoholt.

Általánosságban elmondható, hogy

pusztán az alkohol káros hatásainak ismerete nem tántorítja el a válaszadókat az ivástól.

Sőt, akik saját megítélésük szerint sokat tudnak az alkohol egészségre gyakorolt hatásáról, kissé gyakrabban fogyasztanak alkoholt, mint azok, akik keveset tudnak róla – derül ki egy friss kutatás eredményeiből.

A férfiak csaknem fele kétnaponta iszik alkoholt

Ám a rendszeres sportnak és az egészségtudatos életmódnak köszönhetően ritkább az alkoholfogyasztás: a rendszeresen sportoló válaszadók 68 százaléka heti egyszer vagy ennél is ritkábban iszik alkoholt. Az egyáltalán nem sportoló válaszadók között viszont lényegesen több a rendszeresen ivó: 41 százalékuk hetente legalább 2-3 alkalommal fogyaszt szeszes italt.

Az alkoholválasztás során legtöbben (44 százalék) az ízt jelölték meg legfontosabb szempontként, ezután a minőség (30 százalék) és az ár (18 százalék) következett. A legtöbb válaszadó úgy nyilatkozott, hogy úgy érzi, a reklámok nem befolyásolják a döntését.

Aki gyakrabban fogyaszt alkoholt, döntően a sört választja,

míg akik ritkábban fogyasztanak alkoholt, nagyobb arányban isznak bort vagy fröccsöt ilyenkor. A naponta ivók majdnem kétharmada sört fogyaszt – derül ki a Dreher Sörgyárak megbízásából végzett nem reprezentatív kutatás eredményeiből.

A válaszadó férfiak majdnem fele a sört választja, míg a röviditalokat, a bort, fröccsöt, illetve a koktélokat inkább nők választják alkoholfogyasztás alkalmával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×