eur:
395.81
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Viharos széllökéseket hoz a hétvége

Szombat estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, meleg, majd váltakozó nedvességtartalmú, labilis légállapotú, kissé hűvösebb léghullámok áramlanak.

Szombaton a többórás napsütés mellett eleinte kevés lesz a felhő, majd erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a déli óráktól főként a középső országrészben, majd délután, este már egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, néhol jégeső, felhőszakadás is lehet. Az élénk, északnyugaton néhol erős déli szél éjszakára mérséklődik, majd szombaton hajnaltól eleinte nyugaton, majd napközben másutt is északira, északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében máshol is lehetnek viharos széllökések - közölte a meteorológiai szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 23 és 28 fok között alakul, de északnyugaton 20 fok is lehet.

Vasárnap a Dunántúlon eleinte még sok lesz a felhő, majd csökken a felhőzet, a legtöbb helyen az erősen megnövekvő gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. Összességében több helyen alakul ki zápor, néhol zivatar. Az északi, északnyugati szél erős, a Dunántúlon viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×