eur:
393.48
usd:
368.49
bux:
66043.7
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A világ második legdrágább válása

Válásuk után vagyonának 41,5 százalékát, 453 millió fontot kell kifizetnie feleségének egy orosz milliomosnak egy londoni bíróság csütörtöki ítélete szerint az angol jogtörténet egyik legnagyobb összegű válóperes kényszeregyezségében.

A 61 éves férfi, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, 1989-ben Moszkvában találkozott ma 44 éves feleségével és négy évvel később kötöttek házasságot. A férj vagyonát az orosz energiaszektorban szerezte, egyebek között Londonban kőolaj-és gázkereskedőként is dolgozott. 2012-ben létrehozta saját 1,37 milliárd dollár értékű cégét.

Kelet-európai felesége ezen idő alatt háziasszony volt, 2000-ben brit állampolgár lett és Angliában nevelte két gyermeküket, akik magániskolába jártak, mielőtt angol egyetemen folytatták tanulmányaikat.

A volt feleség keresetében azzal érvelt, hogy férje vagyona több mint egymilliárd fontot (335 milliárd forint) tesz ki, amelyet "házasságuk idején szerzett és gyarapított, és ezen idő alatt a felek egyenlő arányban járultak hozzá a család jólétéhez".

A bíróság helyt adott a nő érvelésének. A férj nem vonta kétségbe felesége keresetét, de azzal érvelt, hogy ő "különleges mértékben járult hozzá a családi vagyonhoz".

A nő érvei között szerepelt továbbá, hogy szüksége van egy londoni házra, hogy gyermekei közelében maradhasson, és egy dél-franciaországi villára, hogy a szünetekben láthassa őket, valamint 224 millió font tartásdíjra.

A bíró igazoltnak találta a keresetet azon életmód fényében, amelyhez házassága idején a nő hozzászokott.

Az egyezség értelmében a volt feleség kapja meg a 350 ezer font értékű Aston Martin gépkocsit és egy 90 millió font értékű műgyűjteményt.

Az eddigi legnagyobb összegű válóperes egyezség Nagy-Britanniában 530 millió fontra rúgott, 2014-ben Christopher Hohn alapkezelőnek kellett ennyit fizetnie elvált feleségének.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.

Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Az öreg kontinensnek közben már nem igazán osztanak lapokat, sokkal inkább a térségi szomszédoknak, illetve az Egyesült Államoknak - vélekedett az InfoRádióban Sayfo Omar (Migrációkutató Intézet). Jól látható szerinte, hogy a kormányok elsődleges célja, hogy a konfliktus ne terjedjen át az utcákra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Lefordult a magyar tőzsde

Lefordult a magyar tőzsde

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×