eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Buszbaleset: tízmilliót gyűjtöttek

Buszbaleset: tízmilliót gyűjtöttek

Tízmillió forinttal járult hozzá a terézvárosi önkormányzat a januári, veronai buszbaleset érintettjeinek javára a Thália Színházban hétfőn megtartott jótékonysági est bevételéhez.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a terézvárosi Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.DSZZS20170306008

A VI. kerületi önkormányzat közleményében azt írták: a jótékonysági esten a gimnázium énekkara mellett húsz művész - valamennyien a gimnázium volt diákjai - lépett fel, akik előadásukkal fejezték ki együttérzésüket az elhunytak hozzátartozóinak, a baleset sérültjeinek és érintettjeinek.

A közönség soraiban ott ültek a buszbalesetet túlélő diákok és többen az elhunytak hozzátartozói közül.

A gimnázium volt igazgatója, Rimóczy József által szervezett emlékest bevételét és az önkormányzat támogatását a Szinyei Merse Pál Gimnázium alapítványának utalják át.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a kerületi önkormányzat minden rendelkezésére álló eszközzel segíti a baleset érintettjeit: a képviselő-testület jelentős összegű keretet hozott létre, amely az érintettek és családjaik közvetlen támogatására, a túlélők pszichológiai segítésére, méltó megemlékezések, illetve jótékonysági rendezvények felkarolására szolgál.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×