eur:
393.77
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Meglátszik a gyerekeken a munkahelyi stressz

Meglátszik a gyerekeken a munkahelyi stressz

A nők körében gyakoribb, hogy beszámolnak munkahelyi sikerélményeikről, viszont az édesapák munkájáról gyakrabban érdeklődnek a gyermekek.

A munkavállalók 64 százaléka szerint a gyermekük észleli, ha valamilyen feszültség, vagy konfliktus éri őket munkahelyükön, akkor is, ha erről nem beszélnek otthon - derült ki a profession.hu 1058 fő megkérdezésével készült kutatásából.

20 százalék nem tudja eldönteni, hogy hatással van-e a család hangulatára, ha negatív hatások érik munka közben és csak 15 százalék hisz abban, hogy teljesen maguk mögött tudják hagyni a konfliktusokat, amikor hazaérnek. A felsőfokú végzettségűek körében az átlagnál magasabb arányban gondolják úgy, hogy érződik rajtuk a munkahelyi feszültség.

Csak nagyjából minden harmadik válaszadó (37%) gyermeke érdeklődik a szülők szakmája iránt. A felsőfokú végzettségűeknél ez az arány némileg magasabb, 43 százalék. A válaszok alapján az édesapák szakmája iránt nagyobb a gyermekek érdeklődése: 39 százalékuk érzi ezt, míg az édesanyák közül 33 százalék tapasztalja úgy, hogy gyermeke kíváncsi lenne a munkahelyi feladataira, illetve élményeire.

A sikerélményekről viszonylag előszeretettel számolnak be gyermekeiknek a munkavállalók, a nőkre valamivel jellemzőbb ez.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×