eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Sokkoló kép az erdőből

Riasztó fotót közöl a National Geographic. Mint írják, az is nagy gond, hogy az emberi hulladékkal találkoznak a vadon élő állatok, de a természetes élőhelyek, az erdők rohamos pusztulása is aggasztó.

Photo by @ronan_donovan // There are several things to be concerned about in this image of a wild chimpanzee clutching a plastic soda bottle in western Uganda. First, wild animals shouldn't have access to human garbage, especially those animals that are our closest relatives and can contract the same diseases (influenza for example). Secondly, this young male chimp isn't even standing in a natural forest, it's an exotic plantation of eucalyptus. This community of 22 chimps have lost 85% of the natural forest they depend on to small scale logging. It's literally death by 1,000 cuts or 1,000 felled fruiting trees these chimps need to persist. What is the future of hundreds of chimpanzees, like this one, living in tiny forest patches on private land here in western Uganda? I'm here with the @bulindichimps to explore the idea of coexistence with our closest living relatives - chimpanzees. Jump over to @ronan_donovan to see more from this project. #chimpanzee #uganda #africa #conservation

National Geographic (@natgeo) által közzétett fénykép,

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×