eur:
394.69
usd:
365.27
bux:
65518.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Itt lehet korcsolyázni Budapesten

Itt lehet korcsolyázni Budapesten

Budapest több nagyobb korcsolyapályája is várja a téli sportok rajongóit, de néhány kerületben ideiglenes pályákat is kialakítottak. Az InfoRádió összeállítást készített arról, hogy hány helyen lehet a fővárosban korcsolyázni.

Budapest első számú korcsolyázó helye továbbra is a Városligeti Műjégpálya, amely február végéig közepéig tart nyitva.

Megkérdeztük a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, hogy a fővárosi iskolákban hol alakítottak ki ideglenes jégpályákat. A szervezet arról tájékoztatott, hogy a tankerületek jelzése alapján az iskolák többségében jelenleg még nincs korcsolyázási lehetőség, de néhány iskolában, például a XV. kerületi Czabán Általános Iskolában létesítettek a tanulók számára ideiglenes pályát.

Hozzátették: Budapest több kerületében a diákok kedvezményesen vagy ingyen vehetik igénybe az önkormányzat által kialakított köztéri korcsolyapályákat, így a III., X., XIV., XVII., XVIII., XXI., XXIII. kerületben is. Olykor a testnevelés órákat is itt tartják. 

Kovács Róbert X. kerületi polgármester korábban az InfoRádiónak azt mondta, Kőbányán két jégpálya is épült a téli időszakra.

A mozgasvilag.hu internetes oldala adatbázisából kiderül, hogy további lehetőségek vannak a korcsolyázni vágyók számára. Így a II. kerületi Marczibányi Sportcentrumban egy 722 nm-es műjégpályát alakítottak ki. Szintén ebben kerületben április végéig tart nyitva a Budai Műjégpálya a Varsányi Irén utcában.

A III. kerületben két helyen, a Fő téren és az aquincumi városrészben ingyenes koripálya várja az érdeklődőket. A IV. kerületi Ice Center 1800 négyzetméteren fogadja vendégeit a Homoktövis utcában, és szintén Újpesten lehet meglátogatni a Megyeri úti jégcsarnokot.

Az Arena Plaza Jégteraszát is felkereshetik a korcsolyázni vágyók. A IX. kerületben is lehet korizni: a Bálna épülete mögött alakítottak ki ideiglenes pályát. A Westend jégteraszon idén is lehet korcsolyázni.

A XV. kerületi Pólus Center az egész évben nyitva tartó jégpályán várja a téli sportok rajongóit. A XX. kerületben a Pesterzsébeti Jégcsarnok várja a vendégeit szeptembertől tavaszig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×