eur:
394.46
usd:
370.28
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Köd és fagy - így indul 2017

Vasárnap estig az ország túlnyomó részén napos idő várható időnként fátyolfelhőkkel, de északon, északkeleten kis körzetekben megmaradhat a köd és a zárt felhőzet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjszaka a tartósan derült tájak mellett egyre nagyobb területen - nagyobb eséllyel hazánk északkeleti, északi felén - képződik zúzmarás köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, amelynek jelentős része vasárnap napközben is megmarad. Helyenként hószállingózás, néhol ónos szitálás kialakulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -11 Celsius-fok között alakul, de a fagyzugokban -12, -14 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a napos területeken +2, a borult, ködös tájakon -4 fok körül várható.

Hétfőn napos idő lesz a jellemző, de főleg északkeleten tartósan borult, párás területek is előfordulnak, hószállingózással. Estefelé vastagabb felhők érkeznek térségünk fölé. Elsősorban a déli vidékeken valószínű eső, ónos eső.

Kedden-szerdán a többször megnövekvő felhőzetből több helyen is lehet havazás, hózápor.

Csütörtökön-pénteken már hosszabb napos periódusokra van kilátás, és csak itt-ott alakulhat ki futó hózápor. Gyakran megerősödhet a nyugati, északnyugati szél.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×