eur:
392.8
usd:
366.39
bux:
66293.8
2024. április 25. csütörtök Márk

Durván hideg lesz szilveszterkor

Szombaton északkeleten tartósan borult, párás, másutt többnyire derült, napos időre számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -9 fok között alakul, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet.

Időjárási helyzet Európában:

Nyugat-, Délnyugat-, valamint Közép-Európa időjárását anticiklon alakítja. A felsorolt tájakon általában sokat süt a nap, de helyenként tartósabban megmarad az éjszaka képződött köd, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor kontinensünk északi és délkeleti területei fölött ciklonok örvénylenek. Arrafelé változékony, gyakran felhős, helyenként szeles az idő, elsősorban a frontok mentén többfelé havazik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti tájain -3, -10, az északi és középső vidékeken 0, +7, nyugaton és délen pedig 10, 18 fok között változik. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, az ország nagy részén lényeges időjárás-változás nem valószínű.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Reggelig túlnyomóan derült idő lesz, de éjszaka főként a Nyírségben és a Hajdúságban többfelé, a Dunántúlon foltokban zúzmarás köd képződhet, a ködös területeken néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Szombaton északkeleten tartósan borult, párás, másutt többnyire derült, napos időre számíthatunk. Általában mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -9 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben, illetve a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire -1 és +4 fok között várható, de a tartósan borult északkeletei területeken -2, -3 fok valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×