eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Ezért boldogabbak a brit nők

Sokkal boldogabbak a brit nők a nőiségükkel ma, mint hetven évvel ezelőtt - derült ki a BBC legújabb közvélemény-kutatásából. Tíz nőből kilenc örül, hogy nőnek született, míg 1947-ben a brit nőknek csak a fele érzett így.

Az 1004 nő megkérdezésével készült közvélemény-kutatás eredményei szerint a nők pozitívabban állnak a házassághoz is: 42 százalékuk gondolja úgy, hogy a nők és a férfiak egyenlő mértékben adják fel szabadságukat a házassággal. Egy 1951-es kutatás alkalmával megkérdezett nőknek - és férfiaknak - csak a negyede érzett így.

A kutatók a házasságról, családi életről, pénzről, munkáról, szexről és megjelenésről alkotott vélemények változására voltak kíváncsiak.

A résztvevők 87 százaléka mondta azt, hogy ha visszamehetne az időben, ugyanazzal a partnerrel kötne házasságot. 1949-ben is ugyanezt a kérdést tette fel a Gallup intézet, akkor a nőknek és a férfiaknak is 77 százaléka válaszolt ugyanígy.

Hatvan százalékos foglalkoztatottság mellett a nők kétszer annyian dolgoznak most, mint 1951-ben - derült ki a felmérésből. A nők között a legtöbbet aggódók a 25 és 34 év közöttiek, akik elsősorban saját és családjuk egészsége és a megélhetésük miatt aggódnak, valamint attól félnek, hogy idős korukra nem lesz elég pénzük.

A kutatás a BBC rádió Woman's Hour című műsora fennállásának 70. évfordulója alkalmából készült.

"Izgalmas látni egy ilyen őszinte közvélemény-kutatás eredményeit, hallani a nők véleményét családról, munkáról és kapcsolatokról, és látni, mi változott és mi nem változott az elmúlt hetven évben" - mondta Alice Feinstein, a Woman's Hour programszerkesztője.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×