eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A Normafa is a futók fellegvára lett

A Normafa-rehabilitáció legjelentősebb idei beruházásaként megújult a János-hegyi út a Normafa és a Libegő felső végállomása között. A csaknem két kilométer hosszú szakaszon egy zöldsávval elválasztott, rekortán borítású futópálya is épült - mondta el az InfoRádiónak Váczi János XII. kerületi alpolgármester.

A Hegyvidék alpolgármestere utalt arra, hogy a tavaly májusi népszavazás után jó kompromisszumos program állt össze a Normafa rehabilitációjára. Ennek részeként megújult a sétaösvény és a játszóterek, mosdókat, padokat, ivókutakat helyeztek ki a csaknem 400 hektáros területre.

A Normafa-rehabilitáció idei legjelentősebb beruházásaként megújult a János-hegyi út a Normafa és a Libegő felső végállomása között. Egy 1750 méteres futópályát alakítottak ki a Natura 2000-es területen, s ez csatlakozik a Libegő felső szakaszát a kilátóval összekötő szakaszhoz. Emellett újraaszfaltozták a rossz állapotban lévő Jánoshegyi utat, amit kerékpárosok, gördeszkások vehetnek birtokba.

A kormány további programok támogatásáról is döntött, például arról, hogy a fogaskerekű vasút Széll Kálmán tér és a Normafa felé meghosszabbítása miatt meg tudjanak szerezni egyes magánterületeket. A beruházás 20 milliárd forintból valósulhat meg.

Cél az is, hogy ne csak a gerincet fejlesszék, hanem a Harangvölgy, Zugliget és Budakeszi felé is terjeszkedjenek. Az önkormányzat tervei között szerepel a 30 éve lakatlan Fácános területének helyreállítása és egy természetvédelmi oktatóközpont kialakítása, az egykori Lóvasút végállomását pedig jövő nyárra újítanák fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×