Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újdonságokkal várja idén a vendégeket a Budafoki Pezsgő és Borfesztivál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Idén a megújult piactéren rendezik meg szombaton és vasárnap a 27. Budafoki Pezsgő és Borfesztivált, amelyre a korábbi évekhez képest kibővült programkínálattal várják a vendégeket.

Karsay Ferenc polgármester, az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta, hogy a tavalyi rendezvényen több mint 55 ezer látogató fordult meg és idén még több emberre számítanak. Ezért döntöttek amellett, hogy idén egy nagyobb helyszínen, a kerület megújult piacterén rendezik meg a fesztivált.

A polgármester szerint a rendezvény sikerének titka, hogy a szervezők egységként kezelik a kultúrát, így a gasztronómia és a borkultúra mellett igényes zenei, képzőművészeti és táncprogramokkal is várják a családokat.

A négy színpadon országosan ismert előadók és együttesek lépnek fel, a 18 borászat mellett kézműves vásárral is készülnek a szervezők.

Fellép mások mellett a Kariatidák kórus, a Kolompos, a Halacska néptáncegyüttes, a Budafok Big Band, az I am Soyuz, a Juhász Gábor Trió, a Buda Folk Band, a Misztrál együttes, a Roy & Ádám Trió, a Tárkány Művek, Bognár Szilvia és az EtNoé, a Peet Project, a Margaret Island, Fábián Juli & Zoohacker, Dér Heni, a Budapesti Ska Nu-jazz Orchestra és a Zagar.

Karsay Ferenc kitért arra is, hogy szombaton bejelentik, melyek lettek idén a kerület legjobb borai és pezsgője, valamint a helyszínen kóstolható és kapható lesz a kerület kenyere is. A helyi termelők alapanyagaiból készített, helyben sütött bajor rozskenyér minden eladott darabjából 50 forinttal a kerületi, nehéz helyzetben lévő családokat segítik.